2017 was helemaal geen slecht jaar voor mij

Over het algemeen genomen, mag ik helemaal niet klagen over het afgelopen jaar. Zoals bij  iedereen, waren er ook bij mij mooie en minder mooie gebeurtenissen. Maar 2017 had toch wel een paar hele mooie positieve uitschieters.

De gezondheid.

Het allerbelangrijkste is de gezondheid natuurlijk. Gelukkig gaat het wat dat betreft met iedereen in het gezin erg goed. Natuurlijk is er de griep en hooikoorts, en hebben de kleinkinderen soms de beroemde kinderziektes, maar gelukkig is iedereen gezond gebleven in 2017.

Nieuwe woning

In januari 2017 zijn we verder gegaan met onze zoektocht naar een nieuwe woning. Er waren enkele flinke teleurstellingen. We hadden bv heel graag aan het nieuwe traject bij de waalhaven gewoond. Helaas vielen we daar net uit de boot. Maar eind van januari kregen we toch te horen dat we een eengezinswoning mochten betrekken. Hier wonen we nu dus bijna een jaar, en we hebben daar nog geen dag spijt van gehad. Een fijn huis, fijne buren en rustige straat. Februari stond dus in het teken van verhuizen. Schilderen, laminaat leggen vloerbedekking leggen, verhuisberichten enz enz. druk druk druk. Maar het was het meer dan waard.

Social media

Ik was in de oude wijk al gestopt met de socialmedia die ik daar beheerde. Heel even heb ik geprobeerd om ook in de nieuwe wijk wat op te zetten, maar al heel snel kwam ik weer in de stres, terecht, dus gelijk mee gestopt.
Maar ja wat dan. Ik zat te denken om meer te fotograferen, maar het doelloos er op los knippen is niet echt voor mij.

Luna

Uiteindelijk kreeg ik het idee om weer een hond te nemen. Op internet zocht ik op de site van de dierenbescherming naar hondjes uit het asiel, verschillende spraken me erg aan. Ik had toen nog niet met mijn man besproken of hij ook wel weer interesse had in een hond. Ik ging er vanuit dat het geen enkel probleem zou zijn, tenslotte is hij gek op honden. Helaas voor mij was hij niet gelijk enthousiast. Juist omdat hij zo gek is met honden, maakte hij zich zorgen over het verdriet als zo’n hondje dan ziek wordt en/of erger.  Maar gelukkig kon ik hem overtuigen en uiteindelijk is onze Luna bij ons gekomen. En hoe snel kun je zo gek op een hond worden 🙂

De website “Ik mag zijn wie ik ben”

Door met deze website te beginnen kan ik heerlijk wat dingen van me af schrijven. Het mooie is dat ik ook wel wat reacties krijg dat andere hier ook iets aan hebben en het met belangstelling lezen. Dat doet me heel goed.

Alles bij elkaar mag ik niet klagen over 2017. Ik ben niet iemand die aan lijstjes, en goede voornemens doet.
Ik hoop gewoon dat iedereen een heel goed 2018 heeft, en bovenal in hele goede gezondheid.

 

2 thoughts on “2017 was helemaal geen slecht jaar voor mij”

  1. Ik lees sinds een paar dagen bij je mee. Heb gisteren ook de pagina over jou en je verleden gelezen en nu met dit jaaroverzicht erbij krijg ik een steeds beter beeld. Je schrijft fijn.

Geef een reactie