beetje moe van de open deuren die steeds worden ingetrapt

Als je kanker hebt gehad, heb je meer kans op een depressie, zo ook als je obesitas hebt en/of misbruikt bent enz. enz. Deze zogenaamde onderzoeken lees ik steeds vaker, en ik word er een beetje moe van als ik eerlijk ben.

logisch toch denk ik

Het is blijkbaar vreemd, dat als je een ernstige ziekte hebt overleeft, of een trauma hebt ervaren, dat er meer kans is op psychisch lijden.
Ik vind het allemaal maar open deuren en geld verspilling, om daar onderzoek naar te doen. Het lijkt mij zo logisch als wat dat iemand die een traumatische ervaring heeft mee gemaakt, eerder in een depressie terecht komt dan iemand die een zorgeloos leven heeft gehad.

Wachtlijsten

Laten we de centen van dergelijke onderzoeken eens gaan steken in het oplossen van de wachtlijsten. Zeker in de jeugd psychiatrie.
Toen ik ca 5 jaar geleden naar de driedaagse deeltijd in Apeldoorn zou gaan, heb ik al een half jaar op de wachtlijst gestaan. Als ik dan nu kijk op de website van GGNet is daar nu een wachtlijst van 27 weken. M.a.w. er is in die 5 jaar niets veranderd. Laten we  het geld besteden om die wachtlijsten korter te maken in plaats van aan onderzoeken doen die naar mijn mening helemaal nutteloos zijn.

 

Geef een reactie