Ben je als transgenders homo of hetero ?

Vandaag lees ik in de krant dat sommige lesbische vrouwen geprotesteerd hebben op de gaypride in Londen.
Zij zijn er niet mee eens dat de de vereniging van homoseksuele ook transgenders vertegenwoordigen, dus de T zou weg moeten bij de lhbt.

Hoewel ik er zelf geen probleem mee heb of er nu wel transgenders en/of travestieten vertegenwoordigd worden door de homo vereniging, kan ik hen wel begrijpen.

Transgender en travestieten hebben niets met homoseksualiteit te maken.
Natuurlijk moeten ook zij een club hebben die voor hen vecht, zodat ze een goed leven kunnen leiden zoals zij dat willen en zich voelen. Maar moet dat gebeuren door een club die eigenlijk niets met hen te maken heeft?

Maar speciaal bij transgenders zit er een addertje onder het gras.
Namelijk, als je als man voelt dat je in een vrouwen lichaam zit, maar je voelt je aangetrokken door vrouwen, ben je dan lesbisch?
Dat gevoel voor vrouwen verandert namelijk niet. Als je dan je werkelijke fysieke verandering hebt ondergaan, ben je een vrouw die op vrouwen valt.

Het is denk ik een duivels dilemma. Transgender heeft niets te maken met homoseksueel zijn, maar ja een verandering van man naar vrouw, geeft automatisch ook een verandering in seksualiteit. Je zal dan ook altijd veranderen van homo naar hetero, of andersom.

Misschien moeten we maar eens gaan leren dat niet alles in een hokje is te stoppen.
homo / hetero / transgender of wat dan ook, het allerbelangrijkste is dat iedereen zichzelf mag zijn.

 

Geef een reactie