Is roze ook in tolerant Nederland nog een taboe voor jongens?

Het moment dat ik uit de kast kwam, was er één angst die overheerste, en dat is dat mijn dochters me niet meer zouden willen zien. Ondanks dat je ze kent, en eigenlijk wel weet dat ze opgevoed zijn met het idee dat iedereen is zoals hij is, is er toch zo’n stemmetje in je hoofd die je bang maakt. Maar gelukkig is mijn homoseksualiteit nooit geen probleem geweest bij hen.

Gewoon liefde

De laatste tijd is er veel ophef over van alles wat op social media speelt. Is het niet VI, dan is het nu wel de poster van twee kussende mannen van Suitsupply.
De reactie die mij het meeste schokte was een dame die zich afvroeg hoe ze dat haar kinderen moest uitleggen. Nou mevrouw, u kunt uw kindje uitleggen dat het gewoon liefde is. Dat mensen houden van mensen, of het nu een hetero of homo relatie is, is helemaal niet van belang.

Roze pet

In al deze ophef, en eerlijk gezegd ook wel ergernis bij mij, komt mijn jongste dochter met het mooiste cadeau dat ze mij kan geven. Ik kreeg namelijk een foto van mijn kleinzoon van 2 jaar op whatsapp. Geen gewone foto, maar een foto van hem met een roze pet.
Ze vertelde dat hij die in de winkel zag en er gelijk gek op was. Dus zij de pet meegenomen naar de kassa. Bij de kassa van de Action aangekomen, zei de kassamedewerker dat een roze pet eigenlijk een pet voor meisjes is. Mijn dochter werd erg boos, en vertelde de man, dat haar zoon uit mag kiezen wat hij zelf wil. Als hij een roze pet leuk vindt krijgt hij die!!!!

Trotse vader

In alle ophef over van alles afgelopen week, kwam dit als een soort bevrijding. Wat is er belangrijker, dan dat je eigen kinderen weten hoe het hoort, en hun eigen kinderen de waarde meegeven die ze van hun ouders hebben geleerd.
Toen ik tegen haar zei dat ik trots ben op haar, zei ze letterlijk: “Hoeft niet hoor. Zou willen dat iedereen er zo in zou staan?”

Nederland niet zo tolerant helaas

En zo is het maar net… Ook ik zou willen dat iedereen er zo in zou staan, maar helaas het ligt ook in ons zogenaamde tolerante Nederland nog steeds heel gevoelig.
Ik heb het zelf allemaal aan de lijven ondervonden, en gehoopt dat mijn kleinkinderen er geen last van zouden hebben, maar helaas er zal nog heel veel moeten gebeuren.

Geef een reactie