Jij bepaalt wat je uit wil dragen…..toch? of….

Als homo hoor ik bij een minderheid, en daarbij ook nog misbruikt in mijn jeugd, en nu met psychische problemen maakt het aantal gelijkgestemde nog kleiner. Om het compleet te maken ook nog vader en opa. Dan blijft er niet zo veel over ben ik bang. Maar is er een verplichting dit alles uit te dragen aan iedereen en alles?

Jamai

Laatst was er een artikel over Jamai Looman in de krant.  Hij wil geen boegbeeld zijn voor de homo beweging, Jamai laat ook in zijn muziek zijn geaardheid in het midden.
Ik kan me helemaal invoelen in zijn standpunt. Hij maakt geen geheim van zijn geaardheid, maar voelt zich ook niet geroepen om overal wat van te vinden.  Zijn goed recht vind ik. Het enige wat ik jammer vind is dat hij sommige dingen niet in zijn teksten durft te zetten “Vooral de grote groep conservatieve oudere luisteraars. Zij zitten daar misschien niet op te wachten, nemen er aanstoot aan”.
Dat zou in deze maatschappij niet meer moeten. Maar dat zegt in mijn ogen meer over de maatschappij dan over hem.

Reacties van gelijkgestemde

Prompt viel Richard Groenendijk, en andere zogenaamd bekende homo’s over hem heen. Met oa. : “Het van de daken schreeuwen ben ik ooit nooit zo van geweest, maar als je we in deze tijden ‘rekening gaan houden met de conservatieve oudere luisteraars’ dan weet ik het ook niet meer. Dan was Robbert Long zo’n veertig jaar geleden dapperder.”.

Het is voor mij altijd heel moeilijk te begrijpen dat mensen in een minderheid zo nodig dingen moeten vinden van een gelijkgestemde.
Ik denk juist als minderheid wil je dat iedereen jou de persoon laat zijn die je bent, dus waarom moeten we dan zo nodig andere vertellen hoe het hoort?
Als je elkaar al jaren kent (zoals Groenendijk schrijft), waarom dan niet persoonlijk contact met hem opnemen? Maar nee hoor het moet gelijk de media in geslingerd worden.

Ook in therapie moet je andere tevreden stellen

Ook ik met een misbruikverleden, en psychische problemen heb al zo vaak, gehoord wat ik fout doe. Zowel in therapie als online.

  • Ik moet meer in het leven staan bv., en
  • ik moet meer sociale contacten onderhouden.
  • Ik moet meer praten over mijn problemen.
  • Ik moet therapie gaan zoeken..

Ik moet, ik moet, ik moet!!!!
Hetzelfde gebeurd met je trauma verwerken.
Je trauma is blijkbaar verwerkt als anderen dat vinden dat het verwerkt is. Als ik aan het misbruik bv terug denk, moet ik er blijkbaar met een glimlach naar kijken. Dan heb ik het verwerkt geloof ik. Ik heb er een tijd terug nog een blog over geschreven, klik hier om het te lezen

laat iedereen zijn eigen leven invullen

Ik hoop (misschien tegen beter weten in) dat de maatschappij zover gaat komen dat mensen elkaar in hun waarde laten.
Een eigen mening is fantastisch, maar heb ook respect voor een andere mening. Want waarom zou mijn mening zaligmakend zijn?
Laten we elkaar, zeker als minderheden, respecteren en niet vertellen hoe een ander zijn leven zou moeten leiden.

 

Geef een reactie