kandidaat raadsleden trekken zich te snel terug

Deze gemeenteraadsverkiezingen zijn er al verschillende kandidaten die zich hebben terug getrokken.
Yernaz Ramautarsing, Jordi Rietman, Jake van Kruijsdijk en zo zijn er nog wel een stel. Wie…..zal je denken. Ja idd, ik kende ze ook niet, maar ze stonden op een lijst ergens in Nederland, en hebben zich om verschillende redenen terug getrokken.

Vertel je denkbeelden

Tegenwoordig trekken veel kandidaten zich snel terug als ze iets gezegd hebben wat andere mensen als belediging kunnen ervaren.
Dat is in mijn beleving een hele slechte zaak, hoe moet ik anders weten dat bepaalde kandidaten of bepaalde partijen niet mijn denkbeelden hebben.
Als bijvoorbeeld niemand meer durft te zeggen dat hij tegen homo’s is, hoe moet ik het dan nog weten. Moet ik dan wachten tot hij een wethouder of minister is en dan alle rechten van homo’s terug draait? Lijkt me geen goede zaak voor onze democratie.

Van de flat af gooien

Natuurlijk zijn er grenzen. Oproepen om mij van een flat af te gooien lijkt me niet zo’n goed idee, maar roepen dat je tegen homo’s bent omdat de Bijbel, Koran, of je familie dat verbiedt hoor ik graag. Dan weet ik namelijk dat zij mijn stem in ieder geval niet gaan krijgen.
Sowieso vind ik dat we in Nederland tegenwoordig te snel dingen willen verbieden, of oproepen om programma’s te stoppen.

Voetbal International

Neem bijvoorbeeld dat Voetbal International. Een heel populair programma, juist vanwege alle discutabele uitspraken die ze doen. Zoiets moet en mag je niet verbieden. De discussie aangaan, en zorgen dat er over gepraat wordt is in mijn beleving veel en veel beter. Er zijn nu eenmaal mensen in Nederland die hun “humor” ondersteunen. En als ik heel eerlijk ben moet ik er soms ook wel om lachen.

zelfmoord

Laatst las ik dat een bekende homoseksuele Nederlander had gezegd in een tv-programma, dat er door de “humor” van VI  mensen zelfmoord zouden plegen.
Dan ga je toch wel erg ver, en wat mij betreft véél te ver.
Als ouder zal je een kind moeten wapenen. je praat met een kind en leert hem/haar dat er nu eenmaal mensen bestaan die dit soort “humor” hebben.
Dat zegt niets over jou maar over hen.

opvoeden

Als je alles van de buis haalt en gaat verbieden, hoe krijg je dan nog een eerlijk beeld van de wereld? Opvoeden wil zeggen dat je je kind ook probeert te wapenen tegen de boze buiten wereld. Je zal in je leven altijd mensen tegen komen die je niet mogen of die jouw levensstijl niet goedkeuren.

oproep

Ik zou willen oproepen, kandidaten op de kieslijst verkondig je mening zodat ik en anderen weten of we op je moeten stemmen, tv stations blijf confronterende programma’s maken, ik wil weten welke figuren er allemaal rond lopen. Mensen blijf er tegen protesteren, zodat we een tegen geluid horen. Maar a.u.b. trek je niet terug, ga geen programma’s verbieden. We hebben nu eenmaal geen perfecte samenleving en dat moet getoond worden

Geef een reactie