Ondanks al mijn twijfels ga ik ervoor

Ik kan starten

Na lang bezig te zijn geweest met het opzetten van de blog-pagina, kan ik gaan starten met het bloggen zelf.Het is een beetje een strijd, van wat zet ik wel en wat zet ik niet op de pagina.
Aan de ene kant wil ik zo eerlijk mogelijk zijn, maar aan de andere kant wil ik ook wel de privacy houden.

Valkuil

Het is ook gelijk één van mijn valkuilen. Het is nooit goed genoeg.Het gekke is dat ik niet het gevoel heb dat ik een echt een perfectionist ben. Maar zie ik als ik iets achteraf lees of bekijk alleen maar de foutjes die ergens ingeslopen zijn.
In groepsgesprekken is me dat bij andere ook veel opgevallen. Vele van ons die kampen met een laag gevoel van eigenwaarden. Ook het krijgen van een  compliment is voor smij best moeilijk te aanvaarden.

Ik las eens ergens op internet:

De mensen die moeite hebben met zelfrespect zijn over het algemeen sociale mensen. Ze houden van nature rekening met anderen, maar lopen zichzelf soms voorbij.

Als ik dat dan zo lees gaat mijn valkuil gelijk wijd open, en denk ik:

” zie je, wat ben ik voor gast dat ik dat niet zie”, en dan is het ook weer gelijk in het negatieve getrokken natuurlijk.

Van me afzetten

Met dit soort zaken, probeer ik het van me af te zetten door andere dingen te gaan doen. Het gebrek aan eigenwaarde is iets wat bij mij hoort blijkbaar. Alle therapieën hebben het meer bevestigd dan verminderd. Het is niet eenvoudig, maar meestal lukt het me wel om het na een tijdje van me af te zetten.

Als ik eerlijk ben, moet ik ook zeggen dat het erg confronterend is om het vorige op te schrijven, het zweet breekt me uit, en de twijfel is er gelijk of ik dit geheel, met deze blog-pagina, wel moet doorzetten. Maar ik ga ervoor. Het is nu eenmaal iets waar ik aan begonnen ben, en dat wil ik ook online hebben.

Hoe doe jij dat?

Als lezer herken je het misschien wel en heb jij hele andere methoden om het van je af te zetten. Geef het gerust aan in een reactie.
Voor nu hanteer ik zelf de methode van gewoon doorgaan. Wat kan er mis gaan als ik deze blog online zijn. Ik denk helemaal niets dus Ik ga het gewoon doen.

 

Geef een reactie