voor het eerst geen vierdaagsefeesten meegemaakt

Ieder jaar kijken we uit naar de vierdaagse in Nijmegen. Vooral de grote feesten waren een reden om die ene week in het jaar altijd vrij te zijn.
dit jaar hebben we anders besloten, nee eigenlijk vorig jaar al.
Tijdens de vierdaagseweek van 2017 besefte we dat het voor ons niet meer is wat we er van verwachtte.
Ondanks dat ik van te voren best dacht dat ik het zou missen, heb ik er eigenlijk geen seconde spijt van gehad.

1.6 miljoen mensen

Dat zegt niets over de feesten hoor, want ook dit jaar waren er in Nijmegen 1.6 miljoen mensen in één week die genoten van de feesten.
Het is meer dat het voor ons. We worden natuurlijk wat ouder en herkennen veel van de artiesten niet meer. Maar ook zeker de drukte, en dat veel van onze lievelings- cafés zijn verdwenen.
Ook mijn psychische gesteldheid laat het niet altijd toe om in een grote groep mensen te zijn. Geen alcohol drinken is niet zo’n probleem voor mij, maar als iedereen een beetje aangeschoten is en ik de enige die helemaal nuchter is, is het niet altijd even leuk meer.

Roze Woensdag

De “roze woensdag” was voor ons ieder jaar een hoogte punt. Maar om eerlijk te zijn eigenlijk meer voor het die naam kreeg.
Ieder jaar was het toen een soort reünie. Veel gelijkgestemde kwamen die dag bij elkaar voor ons favoriete homocafé. samen naar de vierdaagse kijken met een lekkere pot bier en heel veel plezier. Veel mensen die je dat jaar nog bijna niet gezien had, kwam je weer tegen. Ieder jaar was het een groot feest voor ons.

Verandering van parcours

Helaas voor ons werd de belangstelling zo groot, en ging een nieuwe kroegbaas er ook nog de naam aangeven van Roze Woensdag, dat de straat door alle belangstelling te klein werd, en de organisatie van de vierdaagse besloot de route te veranderen.
Nu is het “Roze Woensdag” en hebben heel veel mensen heel erg veel plezier, maar helaas is er geen homocafé meer langs die route, en zwerven de kennissen die we eerst automatisch tegen kwamen, nu door de stad.

LHBT

Voor veel LHBT’ers is het een groot feest, maar voor ons die de mooie tijd mee hebben gemaakt dat het niet georganiseerd moest worden en er geen naam voor was, is het wat minder geworden.

Maar zo gaat het nu eenmaal in het leven. Dingen veranderen en dingen gaan voorbij.  En dat is maar goed ook. Elke generatie heeft weer nieuwe ideeën en idealen, en zo blijft de wereld veranderen en moderniseren.

 

 

 

Geef een reactie