waarom denken fietsers dat de wereld van hen is?

Ik denk dat ik ook maar de auto er uit doe en alleen nog ga fietsen.
Ook lopen is niet verstandig meer, alleen nog de fiets.

Want met de fiets kan je alles. Of je door het rode licht rijdt, of op het trottoirs een voetganger bijna omver rijdt, het maakt niet uit. Als fietser mag dat allemaal.

In het verleden was je verplicht om licht, een bel en achterspatbord met wit vlak te hebben zodat je goed zichtbaar was. Dit gold zowel voor overdag als in de avond.
Dat is al helemaal weg, wielrenners hebben vaak helemaal niets en rijden je van de sokken of schreeuwen gewoon dat je aan de kant moet. En oh wee als je dat niet gelijk doet.

Afgelopen week liep ik met Luna over een oud bomenlaantje hier in de wijk. Mooi veel bomen langs de kant en plaatsen waar Luna haar behoeft rustig kan doen ( wat ik dan weer opruim). Het is een laantje voor voetgangers en drie meter verder ligt parallel hiervan een fietspad.
Helaas blijven fietsers het voetpad terroriseren.
Begrijp me goed. Dat ze er fietsen maakt me niet zoveel uit, maar houd er rekening mee dat het niet voor fietsers bedoelt is. Wil je als fietser langs een voetganger, bel even en wacht tot ik aan de kant ben. Tenslotte kan je jezelf als gast zien op die plek.

Gisteren liep ik met Luna over dat pad, netjes aan de riem zoals het hoort, en kon ik haar nog net aan de riem wegtrekken.
Zonder enige waarschuwing komt er een gezin langs, man / vrouw en dochter, en ze reden bijna over de hond heen. Geen sorry of zo, wel heel boos kijken omdat ik zei dat ze op een voetpad reden en beter uit moesten kijken.

Het is natuurlijk niet zo dat ik alle fietsers haat. Vorige week liep ik met Luna in hetzelfde bomenlaantje en belde iemand op de fiets. We gingen even aan de kant en de dame op de fiets bedankte ons zelfs. En dan denk ik : “zo kan het toch ook.” Het bedanken hoeft natuurlijk niet maar het kwam wel heel vriendelijk over.

Maar ook de overheid en politie werken er aan mee dat fietsers zo arrogant zijn/worden.
Er is geen controle meer. Als we massaal aan de verkeerde kant van de weg rijden, gaan we gewoon de wet veranderen. Als een fietser tegen mijn auto aanrijdt had ik beter uit moeten kijken, en krijg ik niets betaald. Rijden we allemaal door één richting verkeer, maken we gewoon een bordje dat fietsers dat mogen.

Ik kan bij mijn eigen voordeur niet zomaar het trottoirs oplopen. We hebben 3 huizen verder een pad waar veel fietsers gebruik van maken. Is eigenlijk ons “achter om” pad, maar als ze dat pad gebruiken snijden ze echt een heel stuk af. Dus volledig logisch dat ze dat gebruiken. Helaas grenst er ook een speeltuintje aan dat pad, en 90 % van fietsers en bromfietsers knallen er gewoon langs. Ze rijden dan ook nog het liefst tot het eind van de straat over het trottoirs.

Voor mij zou het erg prettig zijn, als fietsers zouden beseffen dat er nog meer mensen op de wereld zijn, en zeker als ze op plekken rijden die niet voor hen zijn bedoelt

Geef een reactie