Welkom

Leuk dat je op mijn pagina komt kijken

De titel van de pagina, “Ik mag zijn wie ik ben” zegt denk ik veel over deze pagina, en hoe ik tegen de wereld aankijk.

Jezelf zijn

Voor velen is het een probleem om zichzelf te kunnen zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen met een bepaalde seksuele voorkeur, of die het gevoel hebben in een verkeerd lijf te zitten. Maar het geldt ook zeker voor mensen met een psychische achtergrond.

Vaak worden psychische problemen benoemd als overspannen of een burn-out, terwijl er vaak veel diepere oorzaken en problemen zijn. Om met psychische problemen om te gaan is niet eenvoudig. Niet voor diegene die het betreft, maar ook zeker niet voor de mensen die dichtbij staan.

Op deze pagina schrijf ik waar ik zoals tegen aanloop. De oplossingen die ik voor mijzelf heb gevonden en over wat de therapieën met mij gedaan hebben.
Verder schrijf ik in mijn blogs mijn mening over bepaalde zaken die ik tegenkom in mijn dagelijks leven en dingen die me opvallen in de media, en natuurlijk is ook onze geliefde hond Luna, een heerlijk gespreksonderwerp.
Mijn blogs kan je lezen door hier te klikken en/of door in het menu op “mijn blogs” te klikken.

Wie ben ik

Ik ben een man van inmiddels over de 60 jaar, dus ik ga al een tijdje mee. In de meeste groepstherapieën die ik de de laatste jaren heb gevolgd, was ik de oudste in de groep. Ook op het internet lees ik weinig over ouderen die met psychische problemen kampen, en als het al een wat oudere persoon is, is het ook meestal een dame. Kijk ook eens op “er was eens” boven in het menu, daar schets ik, in een korte versie, mijn levensverhaal.

Geketend door het verleden

Op dit moment ben ik bezig om mijn verhaal eens op “digitaal papier” te zetten.
Ik probeer dat een beetje in boekvorm te doen, maar ik ben geen schrijver, dus kan het soms een beetje onsamenhangend overkomen.
Boven in het menu kan je klikken om het verhaal te lezen, misschien herken je het en/of kan je er ook een beetje steun uit krijgen dat je niet alleen bent.
Ik schrijf het verhaal in mijn eigen tempo, want soms is het gewoon te emotioneel om door te gaan, en soms zelfs blokkeer ik compleet.
Maar uiteindelijk zal mijn hele verhaal hier te lezen zijn.

Herkenning?

Wie weet kan ik met deze pagina sommige mensen een klein beetje helpen aan herkenning, en heeft er iemand iets aan de manier hoe ik dingen oplos voor mijzelf. Als er maar één persoon zou zijn die enige kracht uit mijn verhaal kan halen, dan zou dat al heel mooi zijn.

Reageren kan

Is er iets dat je wil zeggen over de pagina, of over een blog wat ik geschreven heb? Dat kan want onder elk blog staat een mogelijkheid te reageren.
Wil je iets kwijt over een blog die ik geschreven heb, of zomaar een opmerking, alle reacties zijn welkom.
Doe je het liever op een manier, dat andere niet mee kunnen lezen, kan dat in een privé bericht via het contactformulier.

Mocht je geïnteresseerd zijn om mij te volgen op socialmedia, dan kan je me vinden op Twitter / Instagram en Google+ / facebook

Comments :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *